Audi heeft de richtprijs van de Q7 e-tron bekend gemaakt. De plug-in hybride is vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar voor zo’n 85.000 euro.

Audi begint alvast met de voorverkoop van de Q7 e-tron. Het merk verwacht veel van de plug-in hybride SUV en laat geïnteresseerden daarom deze maand al kennismaken met het model. Tijdens de preview-dagen bij dealers in het hele land is de auto alvast te bewonderen. Hoewel bestellen pas half november mogelijk is, kan je nu wel alvast een certificaat krijgen dat aflevering in 2016 garandeert. Na 2016 veranderen de bijtellingsregels namelijk opnieuw. De eerste leveringen vinden plaats in het eerste kwartaal van 2016. Eerder meldden we nog dat de Q7 e-tron zou profiteren van 7 procent bijtelling, maar Audi redt het niet om de auto nog dit jaar op de markt te brengen. Daardoor geldt het bijtellingstarief van volgend jaar voor auto’s met een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km en dat is 15 procent.

Audi geeft ook alvast een richtprijs af: 85.000 euro. Voor die prijs zijn een virtuele cockpit, een uitgebreid navigatie- en infotainmentsysteem en 19 inch lichtmetalen wielen standaard.

De Q7 e-tron heeft een 3.0 TDI dieselmotor, die in combinatie met een elektromotor goed is voor een systeemvermogen van 374 pk. De plug-in hybride kan over een afstand van maximaal 56 kilometer volledig elektrisch rijden. Daarna schakelt de dieselmotor in. Als beide motoren aan het werk zijn kan de e-tron in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Audi geeft een brandstofverbruik op van 1,7 l/100 km (1 op 58,8).