Bugatti 'Chiron'

Op Instagram is een vage foto opgedoken van een nieuw Bugatti-model. Als de foto echt is dan zien we hier de opvolger van de Veyron, die vooralsnog Chiron lijkt te gaan heten.

Heel veel wijzer worden we er nog niet van, maar het lijkt erop dat we eerste foto van de opvolger van de Bugatti Veyron te pakken hebben. In de wandelgangen wordt deze auto Chiron genoemd, naar Bugatti-racer Louis Alexandre Chiron.

De herkenbare Bugatti-grille is duidelijk te zien op de foto, waardoor je zou kunnen denken dat de gefotografeerde auto een Veyron betreft. Niets is minder waar, de koplampen en luchtinlaten wijken af van wat we kennen van Bugatti. Het ontwerp zou getekend zijn door het Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro, dat net als Bugatti onderdeel uitmaakt van de Volkswagen Group.

Eind vorig jaar druppelde er al veelbelovende informatie naar buiten over de Veyron-opvolger. De auto zou een hybride aandrijflijn krijgen, waar de monsterlijke W16-motor uit de Veyron deel van uitmaakt. Het totale systeemvermogen zou stijgen tot maar liefst 1.500 pk en het koppel tot 1.500 Nm. Daarmee is een topsnelheid van meer 460 km/u mogelijk.

De nieuwe Bugatti komt in 2016 op de markt.