Renault komt met een speciale versie van de Trafic: de Formula Edition. Deze wordt in een gelimiteerde oplage van vijftig stuks geleverd in Nederland.

Een busje met race-aspiraties: zo kan je Renault Trafic Formula Edition nog het best omschrijven. Er komen vijftig stuks van de auto naar Nederland en ze worden allemaal voorzien van een badge met productienummer.

De Trafic Formula Edition is te herkennen aan de rode voorspoiler, rood-blauwe striping, 17 inch zwarte wielen, side steps, zwarte dakrails, led-dagrijverlichting en een chromen rand rondom de mistlichten. Binnenin is antracietkleurige lederen bekleding met rood-blauwe accenten te vinden. Op het stuur en bij de pook is Alcantara aangebracht, afgewerkt met blauwe stiksels. Zowel binnenin als op de achterkant zijn Formula Edition-opschriften aangebracht.

De Trafic Formula Edition is er als gesloten bestelwagen en met dubbele cabine. Renault levert de speciale uitvoering standaard met de 140 pk sterke dCi-motor. Er zijn vier kleuren leverbaar: twee tinten grijs, zwart en wit. De prijs bedraagt 29.300 euro, exclusief btw en BPM.