Alles wat je nog niet wist over de vernieuwde Outlander PHEV maakt Mitsubishi nu bekend. De prijzen en belangrijkste vernieuwingen konden we je al eerder vertellen, nu volgt de overige info. Het belangrijkste is dat de auto nog steeds met 7 procent bijtelling is te verkrijgen.

Mitsubishi laat voor het eerst foto’s zien van de Europese versie van de vernieuwde Outlander PHEV. Die wijkt op details af van de Amerikaanse versie, waarvan eerder al beeld beschikbaar was. De Outlander PHEV die je op de foto’s ziet wijkt op zijn beurt weer af van de gewone versies, met specifieke lichtmetalen wielen, in carrosseriekleur meegespoten bumpers en een grille die in ‘black chrome’ is uitgevoerd.

De specificaties van de vernieuwde Outlander PHEV zijn iets aangescherpt. De auto is 0,1 l/100 km zuiniger geworden en stoot 2 g/km minder CO2 uit. Dat komt overeen met een verbruik van 1,8 l/100 km (1 op 55,5) en 42 g/km CO2. Dat is onveranderd goed voor 7 procent bijtelling bij registratie in 2015, vanaf 1 januari 2016 geldt 15 procent bijtelling.

De overige vernieuwingen maakte Mitsubishi al eerder bekend: een luxere afwerking in het interieur, betere geluidsisolatie, verbeterde schokdempers, een prettiger te bedienen multimediasysteem en een stijvere koets.

De prijzen waren al bekend: vanaf 41.990 euro. Nu is ook bekend wat je daarvoor krijgt: een navigatiesysteem, Bluetooth, airconditioning met twee klimaatzones, een snellaad-aansluiting, cruise control, een achteruitrijdcamera en een automatisch dimmende binnenspiegel. Een stapje hoger staat de Executive Edition, met 18 inch lichtmetalen wielen, een standkachel, Rockford Fosgate audiosysteem en elektrisch verwarmbare voorstoelen.

Nog meer luxe biedt de Instyle-uitvoering. Deze is voorzien lederen bekleding, LED-koplampen, een Around View-camera, een elektrisch verwarmbare voorruit en een elektrisch bedienbare achterklep. De topuitvoering is de Instyle+. De uitrusting wordt dan aangevuld met een pakket actieve veiligheids- en assistentiesystemen.

Bestellen kan vanaf nu, de leveringen starten in september. Hieronder in de tabel vind je (nogmaals) de prijzen.

Prijzen vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV
Business Edition 41.990 euro
Executive Edition                                              44.990 euro
Instyle 49.990 euro
Instyle+ 53.990 euro