De nieuwe Lexus RX is klaar voor Europa. Na de onthulling in New York eerder dit jaar presenteert Lexus de auto volgende maand in Frankfurt.

De nieuwe Lexus RX is onderweg naar Europa. Het merk presenteert de auto voor het eerst op Europese bodem tijdens de IAA in Frankfurt. De onthulling van de SUV vond in april op de autoshow van New York plaats, de leveringen starten aan het eind van het jaar.

De nieuwe RX komt in eerste instantie naar Nederland met de uit de huidige RX bekende hybride aandrijflijn - die met de 3,5 liter V6 benzinemotor en elektromotor, samen goed voor 300 pk. De nieuwe RX wordt ook leverbaar met 2,0 liter turbo benzinemotor, maar het is nog niet zeker of die naar Nederland komt. Veel zal afhangen van de CO2-uitstoot, die invloed heeft op de catalogusprijs door de daaraan gerelateerde BPM-belasting.

De nieuwe RX heeft een heel nieuw design, met de opvallende ‘Spindle-grille’ als belangrijkste kenmerk. Lexus belooft verder een luxer en ruimer interieur en hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen.

De prijzen van de nieuwe RX worden later bekend gemaakt.