Smart presenteert de nieuwe Smart Fortwo Cabrio. Hij heeft alle kwaliteiten van zijn voorganger, maar dan beter.

Smart onthult volgende maand op de IAA in Frankfurt de nieuwe Fortwo Cabrio. Nu alvast geeft het merk de eerste foto’s en informatie vrij. De Fortwo Cabrio heeft net als zijn voorganger een cabriodak dat in twee standen geopend kan worden: of alleen het dak, of helemaal. Om het ultieme cabriogevoel te creëren kan je ook nog de twee dakstijlen verwijderen. Deze zijn in de kofferklep op te bergen.

Het dak is verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, rood en zwart. In 12 seconden is het dak te openen, met een knop in de auto of op de afstandsbediening. Openen en sluiten kan bij elke snelheid. De opvallende B-stijlen zijn smaller dan die van de Coupé en ook de vorm van de Tridion-kooi, waar de B-stijl deel van uitmaakt, is iets anders. Volgens Smart straalt de Cabrio meer dynamiek uit dan z’n dichte broertje. De Cabrio heeft een glazen achterruit die elektrisch te verwarmen is. Het stoffen dak bestaat uit drie lagen, waardoor de auto ook in de winter goed te gebruiken is. Diverse verstevigingen, zoals een stalen dwarsbalk onder de auto en extra buizen in de A-stijlen, zorgen ervoor dat het nieuwe model 12 procent stijver is dan de uitgaande Smart Fortwo Cabrio.

De Cabrio wordt met dezelfde motoren als de Coupé leverbaar, een driecilinder benzinemotor met 72 of 90 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde versnelling of een automaat. Ook de uitvoeringen zijn gelijk: Passion, Prime en Proxy.

De Fortwo Cabrio wordt in februari leverbaar. De prijzen worden bekend gemaakt november, vanaf dan is de auto ook te bestellen.