Suzuki heeft iets meer informatie bekend gemaakt over de nieuwe Baleno. Ook hebben we nu beeld van de voorkant van de auto.

Suzuki geeft weer een beetje meer informatie vrij over de nieuwe Baleno, de nieuwe compacte hatchback die op de IAA in Frankfurt onthuld zal worden. Het merk maakt nu bekend dat de Baleno op een heel nieuw platform staat, dat niet alleen licht is maar ook zeer stijf. Hoe licht, dat is nog niet bekend. De maten en gewichten van de nieuwe Baleno worden later bekend gemaakt.

Het merk kondigde eerder al een nieuwe 1.0 BoosterJet benzinemotor aan. Nu is bekend dat deze nieuwe turbomotor gezelschap krijgt van een 1.2 SVHS-motor. Die afkorting staat voor Smart Hybrid Vehicle by Suzuki en houdt in dat de energie die bij het remmen vrijkomt wordt opvangen en gebruikt voor de voeding van elektrische apparaten en de startmotor. Volgens Suzuki wordt de benzinemotor ondersteund bij het accelereren, maar het is niet bekend of dat gebeurt met een elektromotor.

De nieuwe Baleno staat in het voorjaar van 2016 in de showroom. De prijzen maakt Suzuki later dit jaar of begin volgend jaar bekend. De Baleno beleeft zijn publieksdebuut op de IAA in Frankfurt volgende maand.