De kleinste bedrijfswagen van Nederland heeft een nieuwe motor gekregen. Die zorgt in de Piaggio Porter voor een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

Piaggio voorziet zijn kleine bestelwagen Porter van een nieuwe Euro6-motor. Daardoor voldoet de auto nu weer aan de strengste milieu-eisen. De 1.3 viercilinder benzinemotor is helemaal nieuw en stoot minder CO2 uit dan de vorige. Ook ligt het brandstofverbruik lager en is de motor lichter.

De nieuwe motor is er in drie varianten: benzine, benzine/lpg en benzine/bio-ethanol. Daarnaast blijft de Porter leverbaar als elektrische variant. Het kleine bestelautootje is er in een gewone en een verlengde versie, met verschillende soorten opbouw.

Piaggio breidt de uitrusting van de Porter uit met ABS en een stabiliteitssysteem. Het interieur is opgewaardeerd met nieuwe bekleding op de stoelen en deurpanelen, verbeterde handgrepen, elektronische stuurbekrachtiging in plaats van mechanische en zonwerende ruiten. De prijzen van de vernieuwde Piaggio Porter zijn nog niet bekend, maar zullen net als die van de uitgaande versie zo rond de 10.000 euro (exclusief belastingen) liggen.