De Infiniti Q50 is alweer 2 jaar op de markt en dus is het tijd voor een kleine update. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe V6 turbomotor met maar liefst 400 pk.

Infiniti kondigt een update aan voor de Q50. Geen facelift, want aan de buitenkant verandert er niks. Onderhuids daarentegen komt het merk met diverse verbeteringen en aanvullingen. De belangrijkste: een nieuwe V6 twinturbomotor met 400 pk.

De benzinemotor is daarmee meteen de krachtigste die je kunt krijgen in de Q50. Het maximale koppel bedraagt 475 Nm en is beschikbaar is vanaf 1.600 tpm. Prestatiecijfers heeft Infiniti nog niet. De andere motorversies – de 2.0 turbobenzinemotor, de 3.5 V6 Hybrid en de 2.2 diesel – blijven gewoon leverbaar.

Infiniti heeft de adaptieve besturing (optie) verbeterd. Het systeem, dat geen gebruik maakt van een mechanische verbinding tussen stuur en wielen maar een elektronische, moet meer stuurgevoel bieden en meer informatie van de wielen doorgeven in het stuurwiel. Daarnaast zijn de veren en dempers verbeterd voor meer comfort. Als dat nog niet genoeg is biedt Infiniti als optie voortaan ook een elektronisch aangestuurd onderstel aan met verschillende rijstanden – waaronder een Personal-stand die naar eigen smaak is in te stellen.

De prijzen van de verbeterde Q50 zijn nog niet bekend. We verwachten de auto in het voorjaar van 2016 bij de dealers.