Lamborghini Urus Concept

Zelfs Lamborghini ontkomt er niet aan: hybridetechniek. Het is ook al duidelijk in welk model die techniek dan moet komen, namelijk de aanstaande SUV van het merk.

Zelfs Lamborghini denkt na over de toepassing van hybridetechniek. De SUV die op dit moment wordt ontwikkeld zal met kleine aanpassingen omgebouwd kunnen worden tot (plug-in) hybride. In eerste instantie verschijnt de SUV met een V8 turbomotor op de markt.

Lamborghini wil met een plug-in hybride de CO2-uitstoot reduceren tot minder dan 100 g/km. Daarvoor moeten veel onderdelen van lichtgewicht materiaal worden gemaakt, om het extra gewicht van de accu’s deels te compenseren.

Om die reden, het extra gewicht, ziet Lamborghini geen heil in hybride sportauto’s. Maurizio Reggiani, de ontwikkelchef van Lamborghini, zegt daarver tegen Autocar: “Als je 200 kilo aan batterijen toevoegt aan een supercar dan verstoor je gewichtsbalans in de auto.” Bij een SUV komt dat minder nauw en zijn er meer mogelijkheden om het gewicht goed te verdelen, om de simpele reden dat er meer ruimte is.