Bugatti Chiron staat nog onder het doek

Bugatti wenst iedereen fijne feestdagen en laat meteen een tipje van de sluier zien van wat voor moois er in 2016 gaat komen. Dan komt namelijk de Chiron, de langverwachte opvolger van de Veyron.

Het is nu al de meest spectaculaire auto van 2016: de Bugatti Chiron. Het merk liet al eerder schetsen zien, bouwde een concept car en maakte de naam bekend. En nu plaagt het merk opnieuw met de Chiron, door een plaatje te tonen waarop de auto onder het laken staat.

De informatie waar we het meest naar uitkijken ontbreekt. Hoe hard kan ‘ie? Hoeveel pk heeft de auto? Welke techniek zit erin? Allemaal vragen waarop we pas bij de onthulling op de autosalon van Genève in maart antwoord krijgen.

Geruchten over de Chiron zijn er genoeg. Hij zou maar liefst 1.500 pk krijgen, geleverd door een verbeterde versie van de W16-motor. Het design van de auto is al deels te zien in de Vision Gran Turismo concept car. Een van de meest kenmerkende elementen van de Veyron blijft: de C-vorm aan de zijkant. Dat is iets dat deze kerstkaart van Bugatti (wederom) bevestigt.