Wat kost de nieuwe Kia Sportage? Op die vraag kunnen we nu gedeeltelijk antwoord geven, de vanafprijzen van de nieuwe SUV zijn bekend. Instappen kan voor 25.995 euro.

De nieuwe Kia Sportage kost minimaal 25.995 euro. Voor dat bedrag krijg je een Sportage met 132 pk sterke 1.6 GDI benzinemotor in de EconomyLine-uitvoering. Specificaties van de standaarduitrusting volgen later. Wil je meer benzine-pk’s dan kom je automatisch bij de 177 pk sterke 1.6 T-GDI met turbo. Deze motoruitvoering is er alleen in combinatie met de sportief getinte GT Line-uitrusting en kost 35.995 euro. Vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak met zeven verzetten zijn optioneel.

Rijd je liever diesel? Dan heeft Kia twee smaken voor je: de 1.7 CRDi met 115 pk en de 185 pk sterke 2.0 CRDi. Die laatste is altijd gekoppeld aan een automaat en voorzien van vierwielaandrijving. De vanafprijzen van de twee dieselversies bedragen 35.995 euro en 59.995 euro. De krachtigste diesel is er alleen in de meest luxe Executive Line.

Kia start in februari met de levering van de nieuwe Sportage. Meer motorvarianten volgen in een later stadium.