De nieuwe Corsa staat nog maar net in de showroom, of Opel stelt alweer de OPC-uitvoering voor. Die is met 207 pk krachtiger dan het uitgaande model.

Opel presenteert de nieuwe Corsa OPC. Met 207 pk en 245 Nm is deze net zo krachtig als de speciale OPC Nürburgring Edition van het uitgaande model. Van deze uitvoering werden slechts 500 exemplaren gebouwd, maar bij de nieuwe Corsa OPC krijg je dat vermogen altijd.

Ten opzichte van de Nürburgring Edition heeft Opel de koppelcurve verbeterd. Het maximale koppel van 245 Nm is nu vanaf 1.900 tpm beschikbaar. In de overboost-functie staat er 280 Nm trekkracht paraat. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de nieuwe Corsa OPC in 6,8 seconden en als het moet zet hij 230 km/u op de teller. Het brandstofverbruik komt in het gunstige geval uit op 7,5 l/100 km (1 op 13,3). Schakelen gaat met een zesversnellingsbak.

Het onderstel van de Corsa OPC is met 10 mm verlaagd ten opzichte van de gewone Corsa-uitvoeringen. Nieuw is FSD (Frequency Selective Damping), een systeem dat de dempingskracht aan de omstandigheden aanpast. Verder biedt de stuurinrichting meer stuurgevoel en sturen de wielen directer in.

De Corsa OPC toont zijn spierballen gewillig. 17 inch lichtmetalen wielen, sportbumpers, een sleuf in de motorkap, een aangepaste grille, een achterspoiler, een diffusor en side skirts onderscheiden de OPC van de huis-tuin-en-keuken-Corsa’s. Met het optionele Performance Package is de OPC verder aan te kleden. Uiterlijk met 18 inch wielen, onderhuids met Brembo-remmen en een mechanisch sperdifferentieel.  

De Corsa OPC maakt zijn werelddebuut op de autosalon van Genève in maart. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.