Volkswagen presenteert de vernieuwde Caddy. Vooral op het gebied van actieve veiligheid maakt het model een grote sprong vooruit.

Volkswagen heeft de Caddy vernieuwd. Aan de buitenkant lijkt er op het eerste oog weinig veranderd, de grootste wijzigingen zitten dan ook onderhuids en in het interieur.

Volkswagen zet bij de Caddy in op actieve veiligheidssystemen, iets dat bij compacte bestelauto’s vaak een ondergeschoven kindje is. De nieuwe Caddy is leverbaar met noodremfunctie, vermoeidheidsherkenning, grootlichtassistent, achteruitrijcamera, adaptieve cruise control en Multi Collision Brake. Dat laatste systeem voorkomt dat de auto ‘doorschiet’ na een aanrijding. Ook op het gebied van infotainment is de vernieuwde Caddy weer bij de tijd, Volkswagen levert de Caddy met moderne radio- en multimediasystemen, al dan niet met navigatiefunctie.   

De vernieuwde Caddy wordt geleverd in acht motorsmaken. Er zijn vier 2.0 TDI diesels met vermogens van 75 tot 150 pk, naast drie benzinemotoren: een 1.2 TSI met 84 pk, een driecilinder 1.0 TSI met 102 pk en een 125 pk sterke 1.4 TSI. Laatste motoroptie is de aardgasversie, met 1.4 benzinemotor als basis. Deze is ten opzichte van de uitgaande aardgas-Caddy 30 procent zuiniger geworden.

De Caddy verschijnt in de zomer bij de dealers, prijzen worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.