BMW presenteert zijn meest praktische model ooit. Maak kennis met de 2 Serie Gran Tourer, met zeven zitplaatsen.

BMW heeft de 2 Serie Active Tourer opgerekt en doopt de nieuwe variant 2 Serie Gran Tourer. Ruim 21 centimeter meet de Gran Tourer meer in de lengte dan de Active Tourer en in de hoogte kwam er 2,6 centimeter bij. Het resultaat is dat er nu ruimte is voor een derde zitrij, die standaard wordt geleverd op de Gran Tourer.

Als je de twee achterste zitplaatsen niet nodig hebt dan klap je ze eenvoudig weg in de bodem. Dan staat er 500 liter bagageruimte tot je beschikking. Als ook de achterbank omlaag is gevouwen dan is er zelfs 1.820 liter laadruimte beschikbaar. Praktische accessoires, zoals klaptafeltjes voor de achterpassagiers, zijn optioneel te verkrijgen.

BMW gaat de 2 Serie Gran Tourer leveren met verschillende drie- en viercilindermotoren, met vermogens van 116 tot 192 pk. De meest zuinige variant, de 216d dieseluitvoering met 1.5 driecilinder, valt in de 20 procent bijtellingsklasse.

De standaarduitrusting van de 2 Serie Gran Tourer bestaat uit onder andere een 6,5 inch kleurenbeeldscherm, een audiosysteem, Bluetooth en een regensensor. De uitrusting is verder op te waarderen middels vier uitvoeringen: Essential, Luxury, Sport en M Sport. De Essential voegt, zoals de naam al zegt, ‘essentiële’ zaken als airconditioning, parkeersensoren en cruise control toe. De overige uitvoeringen kleden de 2 serie Gran Tourer aan met luxe of sportieve accenten.

De Gran Tourer is vanaf 6 juni leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend. Op de autosalon van Genève begin maart maakt de auto zijn werelddebuut.