Toyota stelt op de autosalon van Genève volgende maand de vernieuwde Avensis voor. De vernieuwingen zitten vooral onderhuids. Goed nieuws voor de zakelijke rijder: de 1,6 liter dieseluitvoering valt in de 20 procent bijtellingscategorie.

Toyota heeft de Avensis vernieuwd. De middenklasser is direct te herkennen aan zijn nieuwe neus, met vloeiender gevormde neus en led dagrijverlichting volgens de laatste trends. Van de achterkant en het interieur hebben we nog geen beeld.

Toyota wil met het vernieuwde model vooral zakelijke rijders verleiden. Er komt een speciale Lease Pro-uitvoering met een ‘aantrekkelijk leasetarief’. Wat dat aantrekkelijke tarief is, dat maakt Toyota pas later bekend. Belangrijk daarbij is om te weten dat de 1,6 liter dieseluitvoering profiteert van 20 procent bijtelling.

Toyota heeft de ‘hele motorenrange’ van de Avensis vernieuwd, maar details over de andere motorspecificaties ontbreken nog. Daarnaast moet de Avensis een goede sier maken op het gebied van actieve veiligheid, maar ook daarover hebben we nog geen verdere informatie.

De vernieuwde Avensis debuteert op de autosalon van Genève volgende maand. Dan hopen we je meer 'ins and outs' over de auto te kunnen vertellen.