Bentley heeft de Continental GT fijngeslepen. Uiterlijke retouches, meer vermogen en nieuwe aankledingsopties zorgen ervoor dat de Continental GT weer bij de tijd is.

De Bentley Continental GT is fijngeslepen. Het merk heeft de voorbumper vernieuwd, de ‘fenders’ aan de zijkant verfraaid (die nu de vorm van een B hebben), de achterbumper lichtjes aangepast en de achterklep een nadrukkelijkere vorm gegeven. De V8 S en GT Speed-uitvoeringen hebben een iets gewijzigde diffusor. Nieuwe 20 en 21 inch wielen maken het plaatje compleet.

Binnenin is de vernieuwde Continental GT te herkennen aan het nieuwe stuur, een nieuw patroon in de stoelbekleding, nieuwe bedieningselementen en een gewijzigd instrumentenpaneel. De interieur wordt nu verlicht met led-verlichting. Semi-anilineleder en een WiFi-hotspot zijn enkele van de nieuwe opties die Bentley nieuw aanbiedt.

De 6,0 liter W12-motor heeft meer koppel en vermogen, terwijl het verbruik 5 procent lager ligt. Dat laatste komt omdat zes van de twaalf cilinders bij lage belasting automatisch worden uitgeschakeld. Het totale vermogen van de W12-motor is gestegen naar 590 pk (een plus van 15 pk), het koppel ligt 20 Nm hoger op 720 Nm.

De vernieuwde Continental GT debuteert op de autosalon van Genève in maart en wordt later dit jaar leverbaar. De nieuwe prijzen zijn nog niet bekend.