Skoda kondigt maar liefst twee sportieve modellen aan: de Octavia RS 230 en de Fabia Monte Carlo. Beide debuteren op de autosalon van Genève, die over minder dan 2 weken van start gaat.

Skoda neemt naast de nieuwe Superb twee sportieve nieuwelingen mee naar de autosalon van Genève  begin maart. De Octavia RS 230 en Fabia Monte Carlo moeten het imago van Skoda een boost geven.

De Octavia RS 230 (foto’s 1 en 2) is een ‘special edition’ en de snelste Octavia die het merk ooit bouwde. De RS 230 heeft een 2.0 turbomotor, die 230 pk produceert. Daarmee accelereert de auto in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 250 km/u. Op de vooras heeft Skoda een elektronisch aangestuurd differentieelslot gemonteerd, dat ervoor moet zorgen dat de RS 230 een dynamischer bochtgedrag heeft. De speciale RS komt in juni op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.

De Fabia Monte Carlo (foto's 3, 4 en 5) moet het meer hebben van uiterlijk vertoon. Zwarte elementen in bijvoorbeeld de grille geven de auto een onderscheidend uiterlijk. De wielen in maatje 16 of 17 inch zijn ook zwart, en het extra getinte glas van de achterste ruiten en het panoramadak draagt verder bij aan een sportieve uitstraling. In het interieur, dat overwegend zwart is, zijn een driespaaks stuurwiel, sportstoelen en rode accenten te vinden. Om het uiterlijke vertoon te onderstrepen is de Monte Carlo-uitvoering optioneel met sportvering te verkrijgen. De prijzen zijn nog niet bekend.