Bugatti Veyron La Finale

Het is zover: alle 450 exemplaren van de Bugatti Veyron zijn verkocht. Het laatste exemplaar heet La Finale en staat als eerbetoon aan één van de meest spraakmakende auto’s van de laatste 10 jaar op de autosalon van Genève.

Het is over en uit. 10 jaar na de introductie van de Bugatti Veyron zijn alle 450 exemplaren verkocht. Het laatste exemplaar, La Finale, staat op de autosalon van Genève - als eerbetoon aan de auto die duizelingwekkende records wist te verbreken.

De laatste Veyron is al verkocht, aan – hoe kan het ook anders – een vermogende klant in het Midden-Oosten. De auto heeft in ieder geval een opvallend La Finale-opschrift op de achtervleugel, maar verdere details over het speciale model ontbreken nog. Wel kunnen we melden dat het om een Grand Sport Vitesse-uitvoering gaat, met 1.200 pk vermogen. Dat vermogen wordt geproduceerd door de inmiddels ‘bekende’ 8.0 W16-motor.

Bugatti werkt al hard aan een opvolger voor Veyron. Dat model gaat waarschijnlijk Chiron heten en krijgt een hybride aandrijflijn met zo’n 1.500 pk vermogen en 1.500 Nm koppel. In 2016 moet de auto onthuld worden.