Volkswagen toont naast de nieuwe Touran en diverse gefacelifte modellen nog een nieuwtje op de autosalon van Genève volgende week: de Sport Coupé Concept GTE. Wat het is? De voorbode van de nieuwe CC.

Volkswagen geeft de CC (voorheen Passat CC) een vervolg en de Sport Coupé Concept GTE is daartoe de eerste aanzet. Maar deze concept car is meer dan een voorbode van de nieuwe CC, hij blikt ook vooruit naar de nieuwe ontwerptaal van Volkswagen. Volgens het persbericht over de Sport Coupé Concept GTE heeft de auto de uitstraling van een exclusieve sportauto.

De concept car moet zijn coupé-uitstraling combineren met veel ruimte voor vier inzittenden en een grote bagageruimte.

De toevoeging GTE geeft al aan dat de Sport Coupé Concept een plug-in hybride aandrijflijn heeft. In dit geval met twee elektromotoren, waarvan er een op de achteras is gemonteerd. Daardoor beschikt de auto over vierwielaandrijving. De brandstofmotor is een niet nader gespecificeerde TSI benzinemotor.

Op de autosalon van Genève volgende week krijgen we de concept car voor het eerst te zien. Tot die tijd moeten we het met de getoonde schetsen doen.