Mitsubishi geeft een klein beetje meer informatie over de nieuwtjes die het merk op de autosalon van Genève toont volgende week. Die nieuwtjes zijn de XR-PHEV II Concept en de nieuwe L200.

Mitsubishi heeft twee nieuwtjes op de autosalon van Genève volgende week. De XR-PHEV II is de voorbode van een compacte SUV en heeft bovendien een nieuwe hybride aandrijflijn. Daarnaast toont het merk de nieuwe L200 pick-up.

XR-PHEV II is het vervolg op de XR-PHEV en staat iets dichter bij de uiteindelijke productieversie, die over een paar jaar op de markt komt. Het belangrijkste verschil is dat de XR-PHEV II een vijfdeurs is, de eerste versie heeft geen achterportieren. Ook de koplampen en grille zijn aangepast, net als de vouwen aan de zijkant. De aandrijflijn lijkt dezelfde te zijn: een compacte benzinemotor en een elektromotor, samen goed voor 163 pk. De CO2-uitstoot van deze combinatie is slechts 40 g/km.

De nieuwe L200 staat ook in Genève en is voor het eerst in Europa te zien. Mitsubishi gaat de auto hier leveren met 2.4 dieselmotor. Die motor levert in zijn sterkste variant 180 pk. De L200 komt in de zomer op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.