Nu Chevrolet niet meer wordt verkocht in Nederland gaat de nieuwe Volt aan ons voorbij. De nieuwe techniek kan door zustermerk Opel wel gebruikt worden in toekomstige modellen.

Chevrolet heeft in Detroit de nieuwe generatie Volt onthuld. Het is de opvolger van de Volt zoals Chevrolet die heeft verkocht in Europa en waarvan Opel een afgeleid model aanbiedt, de Ampera. Het Amerikaanse merk heeft zich onlangs terug getrokken uit Europa en Opel gaat geen nieuwe Ampera uitbrengen, maar toch is de nieuwe Volt interessant.

De techniek in de Volt kan door Opel toegepast gaan worden in andere modellen dan de Ampera - die dus verdwijnt. De nieuwe Volt aandrijflijn is namelijk sterk verbeterd. De 1.4 benzinemotor is vervangen door een zuinigere 1.5-motor, terwijl het accupakket lichter, eenvoudiger en krachtiger is geworden. De Voltec-aandrijflijn is in totaal 45 kilogram lichter dan die van de oude Volt.

Het principe is nog steeds hetzelde: de auto rijdt op elektriciteit totdat de accu’s leeg zijn, daarna springt er een benzinemotor bij om de elektromotor te voeden en de accu’s op te laden. Op alleen elektriciteit kan de nieuwe Volt nu 80 kilometer rijden en met de benzinemotor erbij wordt de totale actieradius 643 kilometer. De prestaties zijn 19 procent verbeterd, de Volt accelereert nu in 8,4 seconden van 0 naar 96 km/u (0-60 mph).