Na de Design Concept is er nu een pre-productiemodel gereed van de McLaren P1 GTR. Deze debuteert begin maart in Genève.

McLaren kondigt aan dat de P1 GTR als 'pre-productiemodel' klaar is om onthuld te worden. Dat gebeurt begin maart op de autosalon van Genève. Afgelopen zomer toonde het Britse sportwagenmerk de P1 GTR als conceptcar op het Pebble Beach Concours d'Elegance.

Sindsdien zijn performance, aerodynamica, rijdynamiek en rijbalans uitvoerig getest op circuits in Europa en het Midden-Oosten. Door de verschillende omstandigheden moet de GTR in allerlei (extreme) omstandigheden goed kunnen presteren. De koeling en hybride aandrijflijn zijn geoptimaliseerd en andere verbeteringen doorgevoerd. 

Dankzij techniek uit de motorsport is zoveel gewicht bespaard dat de vermogen-gewichtsverhouding boven de 700 pk per ton ligt. De GTR is voorzien van een 3.8 V8-twinturbomotor plus elektromotor, die samen meer dan 1.000 paardenkrachten kunnen leveren.

In de komende weken start het McLaren P1 GTR Driver Programme, waarin aanstaande kopers leren hoe ze het beste uit hun P1 kunnen halen. De P1 GTR is alleen voor het circuit bedoeld, als brug tussen Formule 1-auto en straatmodel.