Het is dit jaar 20 jaar geleden dat de McLaren F1 GTR de overwinning behaalde tijdens de 24 Uur van Le Mans. Het merk viert dit met de McLaren 650S Le Mans.

De McLaren 650S Le Mans is een limited edition die is samengesteld door McLaren Special Operations (MSO) in samenwerking met Peter Stevens. Deze ontwerper was indertijd verantwoordelijk voor het in- en exterieur van de bekende McLaren F1. De speciale 650S is dan ook een knipoog naar de legendarische F1, in het bijzonder het exemplaar van de F1 GTR dat in 1995 de 24 Uur van Le Mans won. 

Zo heeft de 650S Le Mans ook de 'snorkel' op het dak om lucht naar de 3.8 V8-twinturbomotor te voeren. De metallic lak Sarthe Grey is eveneens geïnspireerd op de kleur van de winnende F1 GTR uit 1995. De McLaren 650S Le Mans, die verschijnt in een oplage van slechts vijftig stuks, staat voor op 19 inch wielen, achter op 20 inch. Deze lichtmetalen exemplaren met unieke 'Le Mans Edition'-styling krijgen Pirelli P Zero Corsa-banden (in samenwerking met McLaren ontwikkeld), plus carbon-keramieken remklauwen.

Het interieur is aangekleed met zwart leder en alcantara. McLaren Orange is toegepast als contrastkleur. Het Le Mans-logo vind je op de hoofdsteunen en vloermatten. Een badge toont welke van de vijftig exemplaren de koper heeft bemachtigd.

De prestaties van de 650S Le Mans, die alleen verschijnt als coupé, zijn ongewijzigd ten opzichte van het reguliere 650S-model. De Britse prijs is al bekend, omgerekend komt deze op bijna 320.000 euro (natuurlijk zonder de BPM die wij in Nederland hebben). Voor die prijs krijg je niet alleen een speciale auto. McLaren nodigt de koper 'plus één' uit om het 20-jarig jubileum te vieren op het circuit van Le Mans.