Opel Corsa nu ook met 14 procent bijtelling

Lang was onzeker of het zou lukken, maar Opel heeft het voor elkaar gekregen om de CO2-uitstoot van de Corsa 1.3 CDTI te verlagen tot 82 g/km, goed voor 14 procent bijtelling.

De nieuwe Opel Corsa is vanaf nu ook met 14 procent bijtelling verkrijgbaar. De Nederlandse importeur sprak al eerder de hoop uit dat die versie er zou komen, maar wist niet zeker of de Duitse engineers het voor elkaar zouden krijgen om de CO2-uitstoot ver genoeg omlaag te krijgen.

De Corsa 1.3 CDTI Easytronic 3.0 profiteert van 14 procent bijtelling dankzij de lage CO2-uitstoot van 82 g/km. Opel geeft voor deze uitvoering een brandstofverbruik op van 3,1 l/100 km (1 op 32,2). De 1,3 liter dieselmotor heeft 95 pk en is in dit geval gekoppeld aan een vijftraps Easytronic-automaat. Dit is een zogenaamde gerobotiseerde handbak.

Alleen de driedeurs-uitvoering voldoet aan de strenge CO2-normen voor 14 procent bijtelling. Opel biedt voor zakelijke rijders de Business+-uitvoering aan van de 14 procent-Corsa. Deze is uitgerust met het Intellilink multimediasysteem met 7 inch beeldscherm, Bluetooth, airconditioning en hill-startsysteem. De Corsa 1.3 CDTI Easytronic 3.0 is per direct verkrijgbaar vanaf 17.495 euro.