Ford heeft de prijs van de verbeterde EcoSport bekend gemaakt. Dankzij een nieuwe instapuitvoering daalt de vanafprijs naar 19.995 euro.

Ruim een jaar na de introductie van de EcoSport komt Ford met een verbeterde versie. Die is nu te bestellen vanaf 19.995 euro. De vanafprijs ligt dankzij de komst van de Trend-uitvoering lager dan voorheen. De instapversie heeft een 1.0 EcoBoost benzinemotor met 125 pk aan boord.

De EcoSport is daarnaast te verkrijgen met 110 pk sterke 1.5 benzinemotor, in combinatie met een nieuwe Powershift-automaat. De dieselmotor is 5 pk sterker dan voorheen en levert nu 95 pk. Alle prijzen van de vernieuwde EcoSport vind je bij de modelinformatie.

De vernieuwde EcoSport biedt een betere rijdynamiek door de vernieuwde dempers en veren en 10 mm verlaging. In het interieur is de afwerking naar een hoger niveau getild en zijn er nieuwe opties beschikbaar, zoals een navigatiesysteem. Verder is de EcoSport stiller, dringen er minder trillingen door in het interieur en heeft Ford de afstemming van motor en versnellingsbak verbeterd.

De vernieuwde EcoSport, die nu ook zonder het kenmerkende reservewiel achterop is te verkrijgen, is per direct te bestellen bij de dealers.