Land Rover Defender

Wegens 'een overvloed aan orders' lijkt Land Rover de Defender ook in 2016 nog enkele maanden te produceren. 

Na 67 jaar continu in productie te zijn geweest neemt Land Rover dit jaar afscheid van de Defender. Officieel is aangekondigd dat de productie in december staakt en de laatste exemplaren in januari 2016 worden afgeleverd. Naar nu blijkt zouden daar enkele maanden extra bij kunnen komen.

In een gesprek met de Birmingham Post zegt een werknemer: "[De productie] wordt verlengd tot minimaal eind februari. Hoewel mij meegedeeld is dat februari de definitieve einddatum is heeft iemand anders gezegd dat het mogelijk doorgaat tot april." Als reden geeft de anonieme bron aan dat er 'een overvloed aan orders' is binnengekomen. 

Vorig jaar bouwde Land Rover 17.781 exemplaren van de iconische terreinwagen. De dagproductie is echter omhoog gegaan van 80 naar 125 stuks, dus dit jaar kunnen er zomaar 20.000 tot 25.000 Defenders van de band lopen. Liefhebbers proberen kennelijk een van de Celebration Editions Adventure, Heritage of Eastnor te pakken te krijgen voor het echt over en uit is. Ze zijn nog steeds te bestellen.

Ondertussen steken geruchten de kop op dat Tata Motors, eigenaar van Land Rover, de productielijn verhuist naar thuisland India. Daar zou het de Defender onder eigen merknaam blijven verkopen. De milieu- en veiligheidsregels zijn er minder streng, waardoor de ouwe trouwe Defender daar nog jaren langer mee zou kunnen gaan.