Schets Mini Clubman

De volgende generatie van de Mini Countryman zal zo’n 15 centimeter langer zijn dan het huidige model. De auto moet de uitstraling krijgen van een ‘authentieke SUV’.

Volgend jaar verschijnt de nieuwe Mini Countryman. Bronnen binnen Mini hebben tegen Autocar al wat informatie over de auto losgelaten. Het nieuwe model komt op het platform van de nieuwe Clubman te staan en zal daardoor flink groeien. De SUV krijgt er in de lengte zo’n 15 centimeter bij, waardoor het totaal op ongeveer 4,25 meter komt. Dat is niet echt ‘Mini’ meer.

De nieuwe Countryman krijgt een ruigere uitstraling, meer terreinauto-achtig. Net als de huidige wordt het nieuwe model leverbaar met vierwielaandrijving, om zijn stoere uitstraling te kunnen vertalen naar goede prestaties in het terrein.

De Countryman is een van de vijf modellen die Mini in zijn assortiment houdt. De Roadster en Coupé zijn al geschrapt en de Paceman verdwijnt ook op termijn. De Mini hatchback, Cabrio, Clubman, Countryman en een nog nader te bepalen model blijven in het assortiment. De nieuwe Clubman is onlangs onthuld, de Cabrio volgt begin 2016 en eind 2016 komt dan de nieuwe Countryman.