Infiniti Q30

Infiniti heeft de eerste foto van de Q30 vrijgegeven. En, verrassing, het is geen 'klassieke' hatchback maar een ‘active compact’.

Hier is de Infiniti Q30! Het is de langverwachte compacte auto van het merk, die gaat concurreren met auto’s als de Audi A3 en Mercedes-Benz A-Klasse. Met die laatste deelt hij zelfs zijn techniek, wat mogelijk is omdat Infiniti met het Duitse merk samenwerkt op diverse gebieden. Aan de buitenkant en in het interieur zie je daar niks van, want Infiniti heeft de auto een opvallend eigen design gegeven. 

Het meest opvallend is dat de Q30 hoger op z’n poten staat dan een gewone hatchback. De kunststof beschermingsranden suggereren dat de Q30 eigenlijk een cross-over of SUV-achtige wil zijn. Bijzonder, want er komt volgend jaar namelijk op basis van de Q30 een échte SUV met de naam QX30.

De auto op de foto heeft een 2.2 dieselmotor. Er komt ook een 1,5 liter dieselmotor en een 1.6 benzinemotor. Op de autoshow van Frankfurt in september maakt de Q30 zijn publieksdebuut, dan zal Infiniti meer informatie bekendmaken. Eind dit jaar staat hij in de showroom.