Mercedes-Benz viert de 20e verjaardag van de Sprinter. Een beperkt aantal van de bekende bedrijfswagen wordt als Edition Sprinter aangeboden.

In 1995 debuteerde de Mercedes-Benz Sprinter en nu is de bestelwagen niet meer weg te denken. Ter ere van het 20-jarig jubileum verschijnt de Edition Sprinter, in een beperkte oplage van tweeduizend stuks voor het hele Europese continent. Eigenlijk gaat het om een pakket, dat tegen een voordelige prijs zal worden aangeboden.

De Edition Sprinter - te bestellen als Gesloten Bestelwagen of als Combi personenuitvoering - is te herkennen aan de lakkleur Brilliant Silver metallic. De bumpers zijn in dezelfde tint gespoten, wat een primeur is voor de Sprinter. Hetzelfde geldt voor de zwart gekleurde achterlichtunits en 16 inch lichtmetalen wielen. Optioneel kunnen overigens zilverkleurige velgen besteld worden.

De jubileumuitvoering is verder voorzien van bi-xenon koplampen, een chroomkleurige grille, speciale vloermatten, donker getinte ramen achter en een met leder bekleed stuurwiel. Op de flanken van het exterieur staat de naam van de bijzondere uitvoering aangegeven.

Vanaf juni zal de Mercedes-Benz Edition Sprinter worden geleverd. De wagen zal te bestellen zijn met alle motorvarianten. De richtprijs (Duitsland) van het Edition-pakket ligt op 2.300 euro exclusief btw, wat wil zeggen dat de helft van de accessoires gratis komt. Houd daarom onze actierubriek in de gaten.