Zakelijke rijders opgelet: je kunt de plug-in hybride Volkswagen Passat (Variant) nog 5 jaar leasen tegen 7 procent bijtelling. De Passat GTE is snel te bestellen, daarom worden nu de verkoop- en leaseprijzen bekendgemaakt.

In september arriveert een belangrijk model voor de zakelijk markt in de showroom: de Volkswagen Passat GTE. Deze plug-in hybride uitvoering van de Auto van het Jaar is - bij registratie in 2015 - nog 5 jaar lang te leasen tegen het voordelige bijtellingstarief van 7 procent. Bovendien wordt de GTE vrijgesteld van wegenbelasting. De voordelen gelden ook voor de stationwagon Passat Variant GTE.

Lease

Volkswagen wil dit fiscale voordeel voor velen mogelijk maken en heeft daarom een flink aantal Passats bestemd voor de Nederlandse markt. De dealers bieden een 'all-in' leasecontract aan vanaf 685 euro per maand exclusief btw. Naast 60 maanden lang, 20.000 km/jaar rijden zijn in het bedrag onderhoud, reparatie, verzekering en banden inbegrepen.

Daarnaast ontvangen deze zakelijke rijders een laadpunt inclusief 4 jaar onderhoud, een laadpas met 500 km rijtegoed (groene stroom) en toegang tot een on-line trainingsprogramma. Bij aflevering krijgt de bestuurder ook een rijtraining om optimaal gebruik te leren maken van de plug-in hybride aandrijflijn. 

Volkswagen Passat GTE

Uitrusting

De verkoopprijzen zijn eveneens bekend; zie hiervoor de tabel hieronder. De Passat GTE vanaf 44.590 euro komt met de uitrusting die grotendeels overeenkomt met die van de Comfortline van de brandstof aangedreven Passat. Extra voor de GTE-versie zijn speciale lichtmetalen wielen, led-koplampen, Radio Composition met touchscreen, boordcomputer Premium en specifieke bekleding. 

Tegen een meerprijs van 1.800 euro zijn de Passat GTE en Passat Variant GTE in Highline te krijgen. Dan is de auto ook voorzien van led-achterlichten met speciaal design, een lederen/alcantara interieur, Top-Comfortstoelen voorin inclusief verwarming, plus adaptieve cruise control.

De TGE heeft standaard een 1.4 TSI-benzinemotor en een zestraps DSG-automaat. In totaal levert de GTE 218 pk vermogen. De bagageruimte van de stationwagon GTE Variant varieert van 483 tot 1.613 liter. De Passat GTE kan aanhangers tot 1.600 kg trekken. Definitieve bestellingen worden vanaf eind juli aangenomen door de Volkswagen-dealers.

Prijzen Volkswagen Passat GTE
Passat 1.4 TSI PHEV 'Comfortline' 44.590 euro
Passat 1.4 TSI PHEV Highline 46.390 euro
Passat Variant 1.4 TSI PHEV 'Comfortline' 46.090 euro
Passat Variant 1.4 TSI PHEV Highline 47.890 euro