De instap-dieselmotor van de Volkswagen Beetle (Cabrio) stoot minder CO2 uit dan voorheen. Het gevolg? 20 procent bijtelling voor zakelijke rijders. Daarnaast is - voor alle Beetle-rijders - de prijs iets gezakt. 

Volkswagen heeft de 2,0 liter TDI-motor van 110 pk iets zuiniger gemaakt. Daarvan profiteert zowel de Beetle coupé - met 4,1 l/100 km - als de Beetle Cabrio - nu 4,2 l/100 km. Bovendien is de nieuwe CO2-uitstoot van 107 respectievelijk 110 g/km goed voor 20 procent bijtelling, mits de auto in het Design-uitrustingsniveau wordt besteld.

Dat is geen straf want Volkswagen biedt het multimediasysteem Composition Colour nu standaard aan vanaf het instapniveau Trend. Dit systeem omvat onder meer een radio, zes speakers, een cd-speler en 5 inch kleuren touchscreen. 

Tegelijk met de introductie van de nieuwe motor heeft VW de prijzen van de Beetle aangescherpt. De instap-benzineversies zijn nu leverbaar vanaf 22.790 (coupé) en 27.190 euro (Cabrio). Voor bovengenoemde diesel betaal je nu vanaf 30.130 cq. 34.530 euro; ook dat is voordeliger dan voorheen. En met 20 procent bijtelling kun je bij Volkswagen al zakelijk leasen vanaf 299 euro per maand. Particulieren leasen vanaf 239 euro/maand.

In de nieuwe prijslijst staat nu ook het Executive-pakket. Vanaf 1.658 euro beschik je over het uitgebreide navigatie/radio/multimediasysteem Discover Media, inclusief 6,5 inch touchscreen, Bluetooth, twee SD-lezers en meer. Bovendien biedt dit pakket ook een multifunctioneel, met leder bekleed, stuurwiel, parkeersensoren voor en achter, mobiele online diensten en meer.