Morgan brengt in de nabije toekomst een elektrische versie uit van de 3 Wheeler. Een conceptcar van deze 'EV3' is over 2 dagen te zien op het Goodwood Festival of Speed.

Het Britse autosportevenement Goodwood Festival of Speed, dat donderdag aanstaande van start gaat, wordt steeds aantrekkelijker om te bezoeken vanwege het grote aantal premières. Ook het Britse nichemerk Morgan heeft nu bevestigd aanwezig te zijn met een conceptcar.

Deze Morgan EV3 is een prototype van de 3 Wheeler maar dan met geheel elektrische aandrijving. De conceptcar weegt nog minder dan de 450 kg van z'n brandstofbroertje en kan daarom toe met een elektromotor van slechts 45 kW, omgerekend 61 pk. De prestaties zijn echter nog niet bekend.

Morgan claimt dat de elektrische driewielauto een bereik heeft van 150 mijl, dat is iets meer dan 240 km. De ontwikkeling van de 'zero emission' auto is al zover dat er al getest wordt. Toch wil Morgan de EV eerst nog verder ontwikkelen.

Eind 2016 gaat 'ie dan in productie, zo is de planning. De elektrische 3 Wheeler zal met de hand worden gebouwd, naar de wens van de klant.