De Skoda Superb ontvangt vijf sterren in de Euro NCAP-crashtest, plus twee speciale vermeldingen. Ook de Hyundai i20 en Fiat Panda Cross zijn getest.

Veiligheidsinstituut Euro NCAP heeft drie auto's aan een botsproef onderworpen. De Skoda Superb komt het beste uit de test naar voren. Deze zakenauto ontvangt het maximale aantal van vijf sterren.

Ook deelt Euro NCAP twee 'Advanced Rewards' uit voor de Superb, speciale vermeldingen voor nieuwe veiligheidsvoorzieningen die weliswaar al wetenschappelijk bewezen zijn maar nog geen onderdeel uitmaken van het Euro NCAP-testprogramma. De vermeldingen zijn bedoeld voor Skoda Crew Protect Assist en Skoda Multi Collision Brake, beide botspreventiesystemen.

Euro NCAP heeft ook de Hyundai i20 getest. Bij deze compacte auto is niet in alle Europese landen het autonome noodremsysteem EAB standaard, waardoor de i20 maar vier sterren krijgt. Verder doet 'ie niet voor de Superb onder op het gebied van veiligheid voorin; de voetgangersveiligheid is zelfs beter.

De Fiat Panda Cross ontvangt slechts drie sterren. Het model, een opgeruigde versie van de Panda 4x4, is weliswaar in 2014 verschenen maar gebaseerd op de vierwielaangedreven Panda 4x4 uit 2012 - nieuwe assistentiesystemen zijn niet toegevoegd. Bovendien scoort de Panda Cross slecht op voetgangersveiligheid.