Kia heeft de Cee'd-familie vernieuwd. De Pro_Cee'd, Cee'd, Cee'd Sportswagen en Cee'd GT hebben een opgefrist uiterlijk en er zijn nieuwe opties verkrijgbaar. Vanaf de herfst verschijnen de GT-Line, een nieuwe motor en automaat.

Per direct kun je de Kia Cee'd bestellen met een vernieuwd uiterlijk. Het aangepaste front heeft een bredere voorbumper die bovendien hoekiger van vorm is. Ook de grille met honingraatrooster en mistlampen met chroomomlijsting zijn vernieuwd. Aan de achterzijde heeft Kia de lichtunits en de bumper aangescherpt. Daarnaast hebben de wielen een nieuwe styling. 

Kia heeft het interieur een luxueuzer 'look and feel' willen meegeven. Daarvoor zijn subtiele details van chroom, aluminium en hoogglans aangebracht. Het is fijn dat de rijgeluiden nu beter geïsoleerd zijn. Door het stuurgedrag van de Kia aan te passen zou deze voortaan stabieler moeten liggen op hoge snelheid, rustiger op hobbelige wegen en extra gevoel bieden in de rechtuitstand. Verder is onderstuur teruggedrongen dankzij het toegevoegde Torque Vectoring.

De sportieve Kia Cee'd GT heeft eveneens aangepaste wielen gekregen, plus een nieuw ontworpen stuurwiel. Wanneer de GT Mode-knop wordt ingedrukt doet een elektronische sound generator z'n werk. De 204 pk sterke T-GDi-motor is van een nieuwe turbo voorzien om bij lage toeren meer druk op de ketel te zetten. 

Het assortiment accessoires voor de Kia-familie is uitgebreid met diverse rijassistentiesystemen, zoals Speed Limit Info Function. Vanaf de herfst is DAB+-radio leverbaar. Dan arriveert ook de nieuwe GT-Line uitvoering van de Cee'd. 

Kia Cee'd Sportswagen 2015

Driecilinder motor

Iets anders om naar uit te zien is de geheel nieuwe 1,0 liter T-GDi benzinemotor. Deze driecilinder met turbo is te bestellen met 100 pk en 120 pk. Voor de 1.6 CRDi-diesel verschijnt een compleet nieuwe zeventraps DCT, een automatische transmissie met dubbele koppeling. Die kan tot 300 Nm koppel aan. 

Enkele prijzen van de nieuwe Cee'd-familie zijn al bekendgemaakt. Ze beginnen bij 21.195 euro voor de Cee'd 1.6 GDi in Comfortline. Dieselen kan vanaf 23.695 euro. De meerprijs voor de Sportwagon ligt op 1.000 euro. Rijker uitgerust dan de Comfortline zijn opeenvolgend de DynamicLine en ExecutiveLine.