De Auto van het Jaar 2015 is bekend! Het is de Volkswagen Passat die met de begeerde prijs naar huis gaat. De uitslag van de verkiezing is zojuist bekend gemaakt in Genève.

De Volkswagen Passat is de Auto van het Jaar 2015. Juryvoorzitter Hakan Matson heeft dat, aan de vooravond van de start van de autosalon van Genève, bekend gemaakt. De winnaar kreeg 340 punten, bijna 100 punten meer dan nummer 2 - de Citroën C4 Cactus. De Passat volgt de Peugeot 308 op, die in 2014 de titel won.

De Volkswagen wordt door de jury gewaardeerd vanwege zijn veelzijdige techniek. De keuze voor benzine-, diesel- en plug-in hybridetechniek viel in de smaak, net als de moderne veiligheidstechnieken en het hoogwaardige interieur. 

De Citroën C4 Cactus eindigt op een keurige tweede plaats, met 248 punten. Derde is de Mercedes-Benz C-Klasse, die auto kreeg in totaal 221 punten van de jury. Op de plaatsen 4 tot en met 7 vinden we de Ford Mondeo, Nissan Qashqai, BMW 2 Serie Active Tourer en Renault Twingo terug, in die volgorde. De zeven finalisten werden vorig jaar al verkozen uit bijna dertig nieuwkomers.

De auto’s zijn tijdens uitvoerige tests aan de tand gevoeld, waarbij ze met directe concurrenten werden vergeleken. In de bijna zestigkoppige jury zitten ook drie Nederlandse autojournalisten.