Volkswagen heeft naast de nieuwe Touran nog een interessant nieuwtje op de autosalon van Genève. De Sport Coupé Concept GTE is de voorbode van de nieuwe CC, maar niet meer als variant van de Passat.

Vergeet de Passat CC. Volkswagen koppelde de naam CC al los van Passat bij de laatste facelift en het nieuwe model zal nog verder afstaan van de Passat. De CC komt namelijk tussen de Passat en Pheaton in te staan. Oftewel: Volkswagen betreedt het segment van de Audi A6, voor het eerst in de geschiedenis.

De Sport Coupé Concept GTE die het merk op de autosalon van Genève toont is de voorbode van het nieuwe model. We gokken dat de concept car voor zo’n 85 procent productierijp is, maar het gaat nog wel even duren voordat de nieuwe CC op de markt komt. De woordvoerder van het merk licht toe: "Bij Volkswagen is het moment tussen de presentatie van de concept car en het productiemodel vrij lang. Reken daarom op ongeveer 2 jaar voordat de nieuwe CC wordt voorgesteld."

Dat de Sport Coupé Concept GTE afstand neemt van de Passat is goed te zien aan de afmetingen, hij heeft een 13 centimeter grotere wielbasis dan de kersverse Auto van het Jaar en meet in totaal 15 centimeter meer.

Meer nieuwe modellen

Volkswagen brengt naast de nieuwe CC meer nieuwtjes de komende jaren. De eerste is de nieuwe Tiguan, die op de autoshow van Frankfurt in het najaar debuteert. Een compacte SUV volgt volgend jaar en een nieuwe Sharan komt over ongeveer 3 jaar.