Mercedes-Benz heeft drie letterlijk enorme primeurs in Genève: de Maybach Pullman, de G 500 4x42 en de V-Klasse plug-in concept car.

Voor groot, groter, grootst moet je op de autosalon van Genève bij Mercedes-Benz zijn. De Mercedes-Maybach Pullman, G 500 4x42 en de V-Klasse plug-in concept car (met de naam Concept V‑ision e) strijden om de titel grootste primeur. De G 500 4x42 wint.

Wát een enorm beest is die G 500. Voor deze auto met uitzonderlijke terreinkwaliteiten kan je alleen maar ontzag hebben. Instappen is een serieuze klauterpartij en als je dan zit dan kijk je bijna over de hele hal uit – zo goed is het uitzicht in de G 500 4x42. Leuk allemaal, maar wat is Mercedes-Benz van plan met deze auto? "Het is een bijna productierijpe auto, maar we willen eerst de reacties van het publiek afwachten voordat we besluiten of de G 500 4x42 in productie gaat. Als dat gebeurt dan praat je over een kleine oplage", aldus de woordvoerster van het merk.

Ook groot, maar dan in de lengte, is de S 600 Pullman - de ultieme S-Klasse. Het is een auto voor sjeiks. Groter dan dit gaat een S-Klasse niet worden. Of de Pullman-uitvoering, naast de 'korte' Mercedes-Maybach S-Klasse, naar Nederland komt is nog niet bekend. "Waarschijnlijk leveren we de auto alleen op speciale bestelling maar dat zal pas vanaf begin 2016 gaan gebeuren", zo licht de woordvoerster toe.

Een verrassing op de Mercedes-stand is de V-Klasse Plug-in Concept. Deze auto heeft het merk tot aan de onthulling hier in Genève geheim gehouden. De Concept V-ision e heeft een 210 pk sterke viercilinder benzinemotor en een 90 kW sterke elektromotor. Elektrisch rijden kan de VIP-bus over een afstand van 50 kilometer. Is een V-Klasse met hybride aandrijving realistisch? "Zeker wel, anders stond de conceptauto hier niet. Productie is denkbaar, maar of en wanneer dat gaat gebeuren kan ik niet zeggen." Mercedes-Benz heeft de auto aangekleed met luxe VIP-stoelen, een houten vloer en zo’n beetje alle denkbare luxe. "Deze V-Klasse concept car is luxer dan een S-Klasse", besluit de PR-dame.