SsangYong straalt in Genève met de Tivoli, de eerste compacte SUV van het merk. Op de stand van SsangYong kunnen we de auto uitgebreid bekijken.

Een aantal jaar geleden was het Koreaanse merk SsangYong op sterven na dood. Op de autosalon van Genève is het merk springlevend, met de Tivoli als belangrijke wereldprimeur. Het is een frisse verschijning, met veel kenmerkende vormen en lijnen.

SsangYong zet de auto als compacte SUV in de markt, maar hij heeft de ruimte van grotere modellen. Achterin zit je als een vorst, hoe lang je ook bent – er is been- en hoofdruimte in overvloed. Voorin zie je dat SsangYong heeft geprobeerd om te luisteren naar Europese consumenten. De vormgeving is sportief georiënteerd met hoogglans zwarte panelen, tellers in kokers en rode verlichting. Bovendien is de toplaag van het dashboard zacht, iets dat allesbehalve gebruikelijk is in dit segment.

SsangYong toont aan ook de naar toekomst te kijken en laat daarom de naast de gewone Tivoli de Tivoli EVR zien. Die heeft een hybride aandrijving met compacte benzinemotor, een 95 kW sterke elektromotor een elektrische actieradius van 130 kilometer. De CO2-uitstoot is slechts 35 g/km.

De medewerkers van het merk houden in Genève de kaken stijf op elkaar over de productieplannen van deze techniek.