Maserati biedt vanaf het najaar exclusieve interieurbekleding aan, verzorgd door het luxe kledingmerk Ermenegildo Zegna. Zowel de Ghibli als de Quattroporte wordt leverbaar met de nieuwe bekledingsoptie.

Je kunt bij Maserati al kiezen uit talloze soorten leder voor op de stoelen en het dashboard, maar het merk voegt in het najaar nog een extra keuzemogelijkheid toe: exclusieve bekleding 'by Ermenegildo Zegna'.

Maserati liet al eens eerder studiemodellen zien met de speciale bekleding, maar gaat die vanaf september dus daadwerkelijk aanbieden. Het interieur wordt dan verfraaid met een combinatie van Poltrona Frau leder en een speciale bekleding gemaakt van zijdevezels van de moerbeiplant. Er zijn drie kleurencombinaties te verkrijgen, waarbij de zijde altijd antracietkleurig is en de stiksels grijs zijn. Het leder is in de kleuren zwart, bruin en rood beschikbaar. Ter verdere afwisseling wordt 'zout-en-peper-kleurige''stof gebruikt. De aankleding blijft niet beperkt tot de stoelen en deurpanelen, ook het plafond wordt bekleed met fraaie stof.

Het geheel is afgewerkt met stiksels die in allerlei patronen zijn aangebracht. Op de zonnekleppen zit een label met het opschrift Ermenegildo Zegna exclusively for Maserati.

Alle uitvoeringen van de Ghibli en Quattroporte worden verkrijgbaar met de nieuwe bekledingsoptie. Prijzen zijn nog niet bekend.