Lotus Elise 20th Anniversary Special Edition

De Lotus Elise bestaat 20 jaar. Hoe anders dan met een lichtgewicht 20th Anniversary Special Edition kan dat gevierd worden?

De Lotus Elise blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. Dat viert Lotus met de 20th Anniversary Special Edition. Die is gebaseerd op de Elise S Club Racer en dat niet alleen, die uitvoering maakt ook meteen plaats voor de 20th Anniversary Special Edition.

Lotus heeft nog eens 10 kilogram van de toch al lichtgewicht Elise af weten te halen. De jubileumeditie weegt daardoor slechts 914 kilogram. Lotus heeft daarnaast de aerodynamica geoptimaliseerd. De 1.8 turbomotor is onveranderd.

De 20th Anniversary Special Edition is te herkennen aan de matzwarte lichtgewicht wielen en diverse andere in zwart uitgevoerde onderdelen. De koets is verkrijgbaar in vier kleuren: blauw, geel, groen en zilvergrijs. Op het voorscherm is een 20th-badge aangebracht.

Het interieur is opgeleukt met een lichtgewicht middenconsole, die is uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Ook de met leder of Alcantara beklede sportstoelen zijn gemaakt van lichtgewicht materialen. Op diverse plaatsen in het interieur heeft Lotus opschriften aangebracht die verwijzen naar de speciale uitvoering.

De Nederlandse prijs van de 20th Anniversary Special Edition is nog niet bekend.