Cadillac onthult volgende maand zijn nieuwe vlaggenschip, de CT6. Deze auto krijgt de beschikking over nieuwe zescilindermotoren, waarvan Cadillac nu al de specificaties vrijgeeft.

Cadillac kondigt twee nieuwe zescilinder benzinemotoren aan voor de CT6, het nieuwe topmodel dat begin april wordt onthuld. De CT6 krijgt een 3.6 V6-motor zonder turbo en een 3,0 V6-motor met twinturbotechniek.

Die laatste wordt het paradepaardje uit de nieuwe V6-motorfamilie. Hij produceert een vermogen van 405 pk en een koppel van 543 Nm. Met een specifiek vermogen van 134 pk/liter scoort de nieuwe Cadillac-motor op dit onderdeel beter dan de zescilindermotoren van Audi en BMW.

De 3.6 V6 levert in de CT6 340 pk en 385 Nm. Beide nieuwe motoren beschikken over een start/stop-systeem en uitschakelbare cilinders, die zorgen voor een verbruiksreductie van 6 procent.  

Verbruikscijfers geeft Cadillac nog niet op. De motoren komen als eerste in de CT6 – waarvan overigens nog niet zeker is of deze naar Europa komt – en later ook in andere modellen.