Toyota onthult een nieuwe generatie van zijn trouwe werkpaard, de Hilux. De pick-up is dankzij een nieuw design, een moderner interieur en schonere motoren weer helemaal bij de tijd.

Het werkpaard van Toyota is vernieuwd. Het merk stelt in Thailand de nieuwste generatie van Hilux voor. Na 10 jaar trouwe dienst mag de huidige generatie met welverdiend pensioen. Het nieuwe model heeft dezelfde robuuste uitstraling als zijn voorganger, maar oogt dankzij de chromen grille, grote koplampen met led-dagrijverlichting en vloeiende lijnen veel moderner.

Ook het interieur is opgewaardeerd, met elementen uit de Yaris en Auris waardoor het dashboard van de Hilux veel meer de uitstraling heeft van dat van een personenauto. Toyota stelt de nieuwste generatie van zijn infotainmentsysteem beschikbaar voor de pick-up. Daardoor beschikt de Hilux (optioneel) over telefoonkoppeling, muziekstreaming, een uitgebreid navigatiesysteem en een achteruitrijcamera.

Alleen dieselmotoren

De Hilux wordt in Nederland leverbaar met twee (nieuwe) dieselmotoren. Er is een 2.4 liter diesel met 150 pk en 343 Nm en een 2.8 dieselmotor met 177 pk en 450 Nm. Beide zijn gekoppeld aan een nieuwe, zestraps automatische versnellingsbak. De motoren zijn speciaal ontworpen voor zwaar (bedrijfswagen)gebruik.

Het nieuwe model is flink gegroeid ten opzichte van de uitgaande Hilux. In de lengte meet hij 9 centimeter meer, in de breedte 9,5 centimeter. Dat laatste zorgt er samen met toegenomen stijfheid (20 procent beter) voor dat de wegligging en rij-eigenschappen flink verbeterd zijn.

De Hilux wordt eind dit jaar leverbaar in Nederland in verschillende varianten. Zo zijn er twee- en vierwielaangedreven versies en versies met enkele (foto's 3 en 4) of dubbele (foto's 1, 2 en 6) cabine. Prijzen zijn nog niet bekend.