Het Italiaanse designhuis Zagato heeft een moderne interpretatie gemaakt van de Maserati 450 S Costin Coupé uit de jaren ’50. Er gaan vijf exemplaren van de tot Mostro (monster) gedoopte remake gebouwd worden.

Maak kennis met de Zagato Mostro. Voordat je té enthousiast wordt moet je weten dat de vijf exemplaren die gebouwd gaan worden al verkocht zijn. De Mostro (Italiaans voor monster) is een eerbetoon aan de Maserati 450 S Costin Coupé uit de jaren ’50.

Zagato onthult de auto op het concours d’élégance van Villa d’Este, dat komend weekend plaatsvindt aan de oever van het Comomeer in Italië. De Maserati 450 S Costin Coupé is een iconische race-auto, die onder andere door Stirling Moss is bestuurd. Zagato vereert de Maserati daarom met een moderne interpretatie.

Technische details zijn schaars, maar de Mostro heeft een V8 van Maserati onder de motorkap. Die is laag en zover mogelijk naar achteren geplaatst (tussen de voorwielen) voor een zo gunstig mogelijke gewichtsverdeling. De monocoque en bodypanelen zijn gemaakt van koolstofvezel.

Voor bewegend beeld van deze bijzondere auto bekijk je de video van het Italiaanse tijdschrift Quattroruote hieronder.