Chevrolet laat de veelzijdigheid van de Camaro zien met vijf aangeklede versies voor de Sema tuningshow.

Chevrolet neemt vijf speciale Camaro’s mee naar de Sema tuningshow in Las Vegas. De Performance Concept, Hyper Concept, Black Concept, Krypton Concept en Copo Camaro laten allemaal een andere kant van het model zien. Veel van de gebruikte accessoires staan al op de omvangrijke optielijst van de Camaro, andere worden daar wellicht na de Sema-show – bij voldoende positieve reacties – aan toegevoegd.

De Camaro Performance Concept lijkt nog het meest bescheiden aangekleed. Rode accenten in de bumpers, motorkap en boven de dorpels moeten het sportieve karakter van de auto benadrukken. Ook zijn de logo’s zwart gemaakt, net als de koplampbehuizing. Technische aanpassingen zijn onder andere een nieuwe uitlaat, verlaagd onderstel en krachtigere Brembo-remmen.

De Hyper Concept knalt eruit met zijn felblauwe kleur, die lekker contrasteert met het keramiek-witte interieur. Rallystrepen, 20 inch wielen en zilverkleurige accenten in de grille zijn andere unieke kenmerken van de Hyper Concept. Een verlagingkit ontbreekt uiteraard niet. Ook de Black Concept heeft die en verder is dat model zoals de naam al zegt heel erg zwart. Alleen de rode led-verlichting in de koplampen zorgt voor een subtiel contrast.

Bij de Krypton Concept draait het vooral om opvallen. Het achterste deel van de auto is uitgevoerd in fluorescerend groen. Het logo is groen verlicht en een deel van leds in de koplampen lichten in dezelfde kleur op. Verder heeft de Krypton Concept een aangepaste grille, 20 inch wielen en is ‘ie uiteraard verlaagd.

De laatste speciale Camaro is de Copo Camaro. Dit is een voorproefje van de auto die het merk in de Amerikaanse raceklasses NHRA Stock en Superstock Eliminator gaat gebruiken. De auto die op Sema wordt tentoongesteld wordt geveild voor het goede doel.