Toyota haalt meer exemplaren van de Auris Touring Sports met 14 procent naar Nederland. Het merk wil zo voorkomen dat er leaserijders misgrijpen die nog dit jaar willen profiteren van 14 procent bijtelling.

Toyota kondigt aan dat er extra 14 procent bijtelling-Aurissen naar Nederland worden gehaald. Het gaat vooral om exemplaren van de ruime Auris Touring Sports. Het merk hoopt zoveel mogelijk leaserijders te bedienen die nog dit jaar van 14 procent bijtelling willen profiteren.

Toyota belooft dat ‘niemand’ mis zal grijpen. November en december zijn de laatste maanden waarin leaserijders kunnen profiteren van 14 procent bijtelling. Na 31 december bestaat dat bijtellingspercentage niet meer voor nieuwe leasecontracten en geldt een tarief van 21 procent. Bij afsluiting van een nieuw leasecontract voor het eind van het jaar kan je als zakelijke rijder nog maximaal 5 jaar van het lage bijtellingstarief profiteren. Volgens Toyota scheelt dat over die periode 5.460 euro aan netto salaris.

De Auris Touring Sports is niet de enige stationwagon met 14 procent bijtelling, maar wel de enige met een automatische versnellingsbak en hybridetechniek.