Lexus RC

We verwachten 'em al maanden maar in december staat de hybride Lexus RC in de showrooms. Tijd dus voor de prijzen.

Al sinds begin dit jaar staat de 'Radical Coupé' Lexus RC F bij de dealers. Wil je wel het mooie coupédesign maar heb je liever een auto die wat zuiniger en schoner is dan kun je nu kiezen voor de 'reguliere' RC 300h. De 'h' staat natuurlijk voor 'hybride', in dit geval een 2.5 viercilinder benzinemotor plus elektromotor die samen een systeemvermogen hebben van 223 pk. Daarmee accelereer je nog altijd binnen 8,6 seconden van 0 tot 100 km/u. 

De hybride aandrijflijn verbruikt - op papier - gemiddeld 4,7 l/100 km, een mooie 1 op 21,3. De CO2-uitstoot van 108 g/km is in 2016 net 2 g/km teveel om in aanmerking te komen voor een voordeliger bijtelling. Gelukkig heeft de RC andere voordelen, zoals achterwielaandrijving en een rijke standaarduitrusting. 

Het basisuitrustingsniveau heet Business Line Pro. Het omvat onder meer lichtmetalen wielen, led-koplampen, elektrisch verstel- en verwarmbare voorstoelen en een parkeerhulpcamera. De vanafprijs ligt op 45.695 euro. Voor de sportieve uitvoering F Sport Line betaal je 54.795 euro. Daarmee kun je rekenen op grotere wielen, lederen bekleding op de sportstoelen, Adaptive Variable Suspension en Variable Gear Ration Steering.

Tot slot is de Luxury Line leverbaar. Vanaf 53.495 euro krijg je dan features zoals triple-led-koplampen, lederen bekleding en dubbelspaaks lichtmetalen velgen. Alle uitvoeringen komen natuurlijk met de diensten van de Lexus Red Carpet Treatment.