Kia’s eerste plug-in hybride komt eraan: de Optima PHEV. Het merk maakt nu alvast de belangrijkste informatie bekend, vooruitlopend op het marktdebuut in de tweede helft van 2016.

Kia introduceert volgend jaar de Optima PHEV. De plug-in hybrideversie van de nieuwe Optima heeft een systeemvermogen van 205 pk. De elektromotor alleen levert 50 kW (67 pk), de Optima kan over een afstand van 45 kilometer volledig elektrisch rijden.

Als de accu’s leeg zijn dan schakelt de 2.0 GDI benzinemotor in. Kia probeert de motor in de zogenaamde oplaadmodus zo zuinig mogelijk te laten werken. Het doel is 1 op 17, in theorie. Het gecombineerde verbruik inclusief elektrische kilometers komt op 1 op 42. De CO2-uitstoot is nog niet bekend en de genoemde cijfers zijn verwachte cijfers. Het opladen van de accu’s duurt 3 uur via een laadpaal en 9 uur als je een normaal stopcontact gebruikt.

De Optima PHEV krijgt een iets ander uiterlijk dan de reguliere Optima-versies. Kia houdt het uiterlijk nog even geheim, zoals je op de foto’s kunt zien, maar vertelt wel wat de belangrijkste wijzigingen zijn. De grille wijkt af, want die is actief en opent als er extra koeling nodig is. De PHEV is aangekleed met chromen en lichtblauwe details en de auto heeft speciale, aerodynamische wielen.

De Kia optima PHEV komt in de tweede helft van 2016 op de markt. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.