Volkswagen zet de Beetle iets hoger op zijn poten en voorziet hem van stoere bumpers. Het resultaat heet Beetle Dune.

Volkswagen onthult de Beetle Dune. Het is de productieversie van de gelijknamige concept car die het merk vorig jaar al liet zien. De Dune staat 1 centimeter hoger op zijn poten dan de reguliere Beetle en heeft een terreinwagenachtige uitstraling. Volkswagen Nederland bekijkt op dit moment of de auto naar ons land gehaald kan worden.

De Beetle Dune heeft een grote luchtinlaat met zilverkleurige omlijsting in de voorbumper, die verder is voorzien van zwarte inzetstukken bij de mistlichten. Aan de zijkant vallen de ‘treeplanken’ en de bestickering op, de achterkant is verfraaid met een diffusor en een tweekleurige achtervleugel. Verder is de Beetle Dune opgeleukt met zwarte wielen en achterlichten met een nieuwe led-vorm.

Speciaal voor de Dune zet Volkswagen twee nieuwe kleuren in de optielijst: Sandstom Yellow (zoals op de foto’s) en Dark Bronze.  Het dak is als optie in contrasterend zwart te bestellen. Het dashboard heeft een groot paneel in de kleur van de carrosserie en er zijn sportstoelen met contrasterende stiksels.

Volkswagen biedt de Dune in Europa aan met drie benzinemotoren en twee diesels, met vermogens van 105 tot 150 pk. Of de Beetle Dune, die er ook als Cabriolet is, naar Nederland komt is nog niet zeker. We hopen daarover snel meer informatie te krijgen.