Bentley komt met een gelimiteerde First Edition van de Bentayga. Er worden 608 exemplaren van gebouwd en elke koper krijgt een Breitling horloge bij de auto.

Bentley start in het voorjaar van 2016 met de levering van zijn eerste SUV, de Bentayga. De eerste 608 exemplaren krijgen het label First Edition opgeplakt. Dat aantal verwijst naar het vermogen van de W12-motor in de Bentayga.

De First Edition is te herkennen aan de badges met daarop de Britse vlag en de speciale gepolijste lichtmetalen wielen met hoogglans zwarte inzetstukken. De First Edition is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren.

De gelimiteerde Bentayga is van binnen aangekleed met bijzondere ruitvormige stikselpatronen op de stoelen, First Edition-opschriften en een dashboard dat is afgewerkt met hout en metaal. Bentley heeft het interieur van speciale sfeerverlichting voorzien en ook de ‘treeplanken’ onder de portieren aan de buitenkant zijn verlicht.

Elke koper van de Bentayga First Edition krijgt een bijpassend horloge van Breitling, die door de horlogefabrikant speciaal voor de Bentayga zijn gemaakt. Er zijn drie designs, twee voor heren en een voor vrouwen.

De Nederlandse prijs van de Bentayga First Edition is nog niet bekend, de vanafprijs van de SUV bedraagt in ons land 281.221 euro – zoals eerder door Bentley bekend gemaakt.